D e   P e e l h o e v e

               A u s t r a l i a n   L a b r a d o o d l e s                    

Nieuws

Onderstaand vind u in chronologische volgorde gebeurtenissen / ontwikkelingen omschreven welke ons zoal bezig hebben gehouden.

OPROEP !!

Gastgezin zijn.

Wij zijn altijd op zoek naar gezinnen welke geinteresseerd en geschikt zijn om een van onze toekomstige fokteefjes in het gezin op te nemen. Onze gastgezinnen worden heel nauw betrokken bij toekomstige nestjes met jonge puppy's. Middels het contactformulier op onze pagina "GASTGEZIN" kunt u uw eventuele interesse kenbaar maken. Op die pagina kunt u overigens alle relevante informatie lezen rondom het :"gastgezinschap".

P.S.  Er zijn reeds op korte termijn mogelijkheden!


25 Maart 2018

GEWELDIG: de eerste Peelhoeve-Doodle-dag.                                                                                            Natuurlijk was het vooraf duimen draaien in de hoop op mooi weer, zo vroeg in het jaar. En ja hoor....het heeft geholpen!! Het was een geweldige happening om alle doodles uit de nestjes van Amber, Chanou en Yuna weer bijeen te zien, uiteraard samen met hun baasjes. Een heerlijke Brabantse dag, compleet met koffie+vlaai, en na de wandeling op de Strabrechtse Heide een heerlijke kop soep met rijkelijk belegde broodjes.

De samenkomst werd afgesloten met kleine workshopjes behendigheid, intelligentietraining en vachtverzorging. Een superdag waarvan iedere deelnemer ons vertelde "zeker voor herhaling vatbaar." Voor foto's verwijzen wij naar de pagina "foto's".

19 februari 2018

Opnieuw een dekreutje uit Amerika verwelkomt, luisterend naar de naam EZRA. Deze naam komt uit het Hebreeuws en betekent "helper" Ezra werd gebracht door Michelle Walker-Thomas, waarbij Ezra een eigen stoel had in het vliegtuig. Het moet niet gekker worden, toch?!

24 januari 2018

Onze Flynth heeft alle keuringen en onderzoeken goed doorstaan en blijkt een excellente reu te zijn. Dat belooft wat voor de dames maar vooral voor de aankomende puppy's. Hij zal als eerste worden ingezet op Amber en Chanou.

23 januari 2018

Onze Ruby heeft alle onderzoeken gehad welke volgens de fokregels van de ALAEU vereist zijn. Zij is er als excellent uit de bus gekomen. Vermoedelijk zal zij eind 2018 haar eerste nestje gaan krijgen!

19 juli 2017

Vanuit Amerika arriveerde onze fokreu Josh welke zal zorgen voor een compleet nieuwe bloedlijn in ons fokprogramma. Een mooie reu met een dieprode kleur. We hebben hem ondergebracht bij een fijn gastgezin en hopen hem in de tweede helft van 2018 in te kunnen zetten.

03 juni 2017

Yuna had haar eerste nestje met mooie puppy's. Een ervan had een zeer speciale aantrekkingskracht op Anoeska. Ondanks het feit dat we hadden afgesproken niet meer dan drie honden in huis te nemen, hebben we haar als vierde hondje "toegelaten".  Sophie, want zo heet ze, is het hondje met het allerhoogste knuffelgehalte.

12 april 2017

Chanou had haar eerste nestje met erg mooie pups. Een teefje uit dat nest hebben we aangehouden als fokteefje en ondergebracht bij een gastgezin. Ze heeft de naam Marron meegekregen, hetgeen in het Spaans "bruin" betekent.

06 april 2017

Yuna bevallen van haar eerste nestje. Deed het keigoed!! Matthea van het gastgezin, was bij de bevalling aanwezig. Opnieuw voor iedereen een supermooie ervaring.

13 februari 2017

Chanou bevallen van haar eerste nestje. Drie reutjes en een teefje. Allemaal kerngezond en Chanou is een voorbeeldige moeder.

04 februari 2017

Vandaag halen we ons nieuwe fokteefje op, "Ruby" (robijntje) genaamd. Het zit al in de naam > rood van kleur. Qua formaat zal zij een mini gaan worden.

30 januari 2017

Vandaag verlaat de laatste puppy van Amber haar eerste nestje. Vanaf de geboorte tot en met het overdragen van de puppy's aan de nieuwe eigenaren was voor ons een "GEWELDIGE" ervaring. Op de sub-pagina "onze nestjes" staat een foto-shoot van het nestje.

18 december 2016

Chanou heeft haar eerste feestje gehad met een prachtige dekreu incl. een "after-party" de dag erna. Wij verwachten het nestje rond 19 februari 2017.

09 december 2016

Vandaag hebben we onze eerste dekreu, Flynth genaamd, opgehaald en overgedragen aan het gastgezin. Het kostte ons daadwerkelijk moeite om hem niet zelf op te nemen in onze roedel, zo mooi is hij! Samen met Chanou en Yuna leggen we hiermee, naast het karakter, extra accenten op de kleur (rood) en het formaat (mini) in ons fokprogramma.

01 december 2016

Het eerste nestje van Amber, bij ons geboren. Dit nestje van Amber was voor ons een "FANTASTISCHE" ervaring om mee te maken.

11 juli 2016

Ook Yuna is volledig door alle keuringen heen volgens de regels van de ALAEU dus ook zij mag worden ingezet om het ras Australian Labradoodles nog meer gestalte te gaan geven.

05 juli 2016

Ja hoor!!!!  Chanou is volledig goedgekeurd volgens de regels van de ALAEU en mag haar eerste nestje gaan krijgen. Medio november 2016 zal het zover zijn!!